Havi tematika – 2020. február

6. hét: február 3-9. Minden a helyén

Harcos pózok (virabhadrasana), háromszögtartás (trikonasana), nyújtott oldalsó szögtartás (parshvakonasana). Csak néhány azok közül, melyeknél úgy érezzük, teljesen kicsavarodnak az ízületeink. Más irányba néz a váll és a csípő, ráadásul külön mozog a bal és a jobb oldalunk! 

Emiatt ezeket a pózokat különösen nehéznek érezheted. A héten végre minden a helyére kerül mentálisan és fizikailag is. Feloldjuk a blokkokat, melyek meggátolnak a fejlődésben, az előrehaladásban. A változás egészen a csontjaidig fog hatolni!  

7. hét: február 10-16. Szeress!

Közeleg a Valentin-nap, a szerelem ünnepe. Azonban ahhoz, hogy képessé váljunk valaki mást szeretni, előbb önmagunkat kell megtanulnunk szeretni. Hiszen ha mi magunk sem vagyunk képesek szeretni saját testünket, személyiségünket, akkor hogy várhatnánk el ezt valaki mástól?

Az eheti könnyű jógaórák alatt sorra vesszük önmagunk szerethető jellemzőit, és gyakoroljuk az önelfogadást, önmagunk szeretetét és értékelését. Lehet ez bármilyen jellemző: testi, lelki vagy érzelmi; a gyakorlások során megerősíted az önmagad irányába érzett szereteted. 

8. hét: február 17-23. Carpe Diem – Élj a mának!

Ez a hét a farsangi és karneváli időszak csúcsa, amikor a régiek féktelen mulatozással, hangos zenével és tánccal próbálták elijeszteni a hosszú ideje tartó, sötét telet. És hát valljuk be, kinek ne esne jól a hónapok óta tartó, borongós, hideg idő után az önfeledt, szabad tánc?

Éppen ezért a héten megismerkedünk a “Táncoló harcos” nevű jógasorozattal, elsajátítjuk annak pózait és lépéseit. A karneváli hangulat garantált!

9. hét: február 24-március 1. Elengedés

Kedden megkezdődik a böjti időszak, melynek célja, hogy megtisztítsuk testünket és lelkünket a tél során felhalmozott felesleges dolgoktól. Hasonlóképpen a jóga is arról szól, hogy megtanuljuk elengedni a negatív dolgokat, és megerősíteni a jókat. Ideje, hogy te is elengedd azokat az érzéseket és gondolatokat, melyek többé nem szolgálják az érdekeidet. 

Tűzz ki magad elé egy célt: válassz egy gondolatot, amely nem előrevisz, hanem inkább hátráltat téged, és amelyet szeretnél örökre elengedni. Ezeken az órákon ujjayi légzéssel összekötve engedünk el minden olyan érzést, emléket és gondolatot, melyre már nincs többé szükségünk. Ezáltal tisztítjuk meg testünket, és készülünk fel az eljövendő tavaszra. Így az első meleget adó napsugárba kilépve tested képes lesz annak minden erejét magába szívni, és megújulni.