Stretching

Mobilitásunkat már születésünk pillanatától meghatározza csontszerkezetünk és testfelépítésünk, majd az évek előrehaladtával ez csak korlátozódik. Mivel mindünknek más és más a kritikus pontja, ezért érdemes személyre szabottan foglalkozni a vendégekkel. Ahogy a csoportos órákon, úgy a személyes foglalkozáson is megnyújtjuk a test összes nagyobb izomcsoportját. Emellett az egyéni stretchingen kiemelt figyelmet kapnak a test azon részei, melyek aktív nyújtásra, mobilizációra szorulnak, ezáltal tartósan is növeljük a mozgástartományt, és csökkentjük a “beállt” izmok okozta mindennapos fájdalmat.
DSC_0058[1]

Mitől rövidülnek meg izmaink?

Elsősorban a munkavégzés típusa befolyásolja, mely testrészeink lesznek kötöttebbek. Ez logikus is, hisz gondolj csak bele: a napodnak minimum egyharmadát ugyanabban a testhelyzetben töltöd. Sajnos az ergonómikus bútorok, székek, billentyűzetek, lábtartók, stb. használata még mindig nem terjedt el általánosan, ami csak tovább ront a helyzeten. Az ülőmunkát végzők vállai például tipikusan előre esnek, a mellizmok megrövidülnek, csípőjük kötöttebbé válik. A legtöbben nyak, váll, hát és felkar, alkar fájdalmakra panaszkodnak. Ez a rendszeres egyéni stretching során szépen feloldható.

A munkavégzés melletti másik nagy befolyásoló tényező az általunk űzött – vagy épp hogy nem űzött – mozgásformák típusa és edzésmódszertani hagyományrendszere. Mind ismerünk olyan sportágakat, ahol a bemelegítés mindössze néhány karkörzés, a levezetés pedig csak mítosz… Az egyéni stretching hasznos kiegészítése bármely mozgásformának, legyen szó súlyzós edzésről, evezésről, táncról vagy küzdősportról. Itt nem csupán az izomrostok hosszát állítjuk vissza normálisra, de a mobilizációval a sportteljesítményt is növeljük.

Te is szeretnél hajlékonyabb lenni? Szeretnél újra úgy mozogni, akár gyerekkorodban? Szeretnél javítani a mobilitásodon?

Gyere el valamelyik csoportos órámra, vagy foglalj egyéni időpontot még ma!

Árak*

Egyéni jóga vagy stretching: 3500.- / 55 perc
Páros jóga vagy stretching: 5000.- / 55 perc (2 fő)
10 alkalmas egyéni jóga vagy stretching: 30.000.-

*Az egyéni órák mellé személyi edzős bérlet vagy napi jegy váltása szükséges.
Személyi edzős bérlet (30 napig érvényes): 9000.- / hó
Személyi edzős napi jegy: 2000.-/alkalom

A1EC58AC-7577-4EF9-B72E-B9B406C0CF7C
74DD197A-7E21-4315-9FCD-CF47781504E8

Kapcsolat

Cím: Szeged, Derkovits fasor 13/A

Instagram: @encijoga
E-mail: hello@encijoga.hu
Telefon: +36 70 551 0814

good vibes!