Aktív Farizom

Tudjuk, hogy a farizom kiemelten fontos az esztétikai vonzerő szempontjából, ám erősítésük fontossága mögött nem csupán a másik nem lenyűgözése áll, hanem sokkal praktikusabb okok is. Vizsgáljuk meg egy kicsit jobban, hogy megértsük, miért olyan fontos a popsival foglalkozni!

Mik azok a farizmok?

3 különböző izomról beszélünk a hátsó fertályukon: 

⭕️ glutues maximus, a hátsó feledet formáló fő, nagy izom
⭕️ gluteus medius, ami segíti a mozgást
⭕️ gluteus minimus, ami szintén a mozgást segíti

😓 Mi okozza a farizom gyengeségét?

Erősen mozgásszegény életmódunk miatt sokan szenvednek az alulműködő vagy gyenge farizmok miatt. Mivel egyre több időt töltünk üléssel ahelyett, hogy járkálnánk, mozognánk, nem használjuk eleget a farizmokat. 

Amiatt, hogy nem használjuk a farizmaink elég sűrűn, azok az edzések alatt sem tudnak olyan könnyen aktiválódni, tehát más testrészekkel, például a lábunkkal kezdünk el kompenzálni. Emiatt a hátsó combizom és a négyfejű combizom elkezd erősödni, farunk pedig egyre inkább lemarad. 

🤔 HONNAN TUDOD, HOGY GYENGE VAGY INAKTÍV A FARIZMOD?

⚡️ Ülőmunkát végzel, mégis fáj a derekad
⚡️ Térdfájdalom még normál testsúly esetén is
⚡️ Feszes csípőhajlító izmok (pl. nem tudsz ülésben előre hajolni)
⚡️ Gyenge bokák még normál testsúly esetén is

Ezért fontos olyan technikákat alkalmazni, amelyek az edzés előtt „felébresztik”, azaz aktiválják a farizmokat. Ezzel nem csak a teljesítőképességet fokozzuk, de az edzés közben bekövetkező sérülések is elkerülhetőek. 

💥 Hogyan aktivizáld és erősítsd a farizmokat?

Végezd el az itt látható videókat ebben a sorrendben! Az ismétléses gyakorlatokból 10-et csinálj oldalanként, a nyújtásokat pedig fél-fél percig tartsd!

https://www.instagram.com/p/CMTv8biJkji/

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkemről sem, görgess az oldal legaljára, és iratkozz fel a hírlevelemre! Ne aggódj, havonta csak 1-2 levelet fogsz kapni tőlem, amiben összegyűjtöm neked a legújabb videóim és cikkeim linkjét.

Csatlakoztál már a zárt Facebook csoportomhoz? Ha még nem, itt az ideje! 🤗 Én úgy tekintek erre a csoportba, mint egy interaktív magazinra, ahol mindenki szerkesztő! ➡️ CSATLAKOZOM!