Hogyan segíts most a jógastúdiódnak túlélni?

Aki stúdióban szokott jógázni, az tudja, hogy a stúdió egyet jelent a menedékkel. Ide jössz kikapcsolni az agyad egy nehéz nap után. Ide jössz, ha le akarod vezetni a feszültséget. Ide jössz, ha meg akarod találni a belső békét, ha szeretni akarod önmagad, ha mentálisan fejlődni akarsz. A stúdió és oktatói minden nap ott voltak neked, támogattak, előbbre vittek, megszépítették a napjaid. Ám ez a menedék most veszélyben van, és a te segítségedre szorul! 

A koronavírus okozta bizonytalan időben a jógastúdiók – mint megannyi más kisvállalkozás – küszködnek az éeltben maradással. A legtöbb stúdiónak mindössze egy-két hónapra való tartaléka van – már ha egyáltalán van. A bérleti díjakat szinte sehol sem engedik el, a jógaoktatók pedig más forrásokból próbálják fedezni a bevételkiesésüket, így gyakran sem idejük, sem energiájuk nem marad online órákat tartani. 

Az alábbiakban olvashatsz néhány egyszerű ötletet, melyekkel visszaadhatod mindazt a törődést és kemény munkát, melyet te is minden egyes nap megkaptál a kedvenc jógastúdiódban! 

Vegyél részt online órákon!

Sok stúdió kedvezményes áron kínálja online felvételről vagy élőben közvetítve óráit. Az online órákon való részvétel a karantén alatt tökéletes mód arra, hogy mozgásban maradj, és a stúdiód is segítsd bevételhez jutni ebben a bizonytalan időben. A videók elkészítése bizony nem kis energiába kerül az oktatóknak, és már emiatt a befektetett szándék miatt is érdemes támogatnod őket, részt venni óráikon. 

Ne szüneteltesd a bérleted!

Tudom, ez nagy kérés, és kizárólag azoknak szól, akiknek nem okoz anyagi gondot. Viszont amennyiben a te stúdiód nem ajánlotta fel, hogy a krízis idejére felfüggeszti a bérletek érvényességét, javasoljuk, hogy a lejáratot követően újítsd meg azt. A bérlet árát eleve a stúdiódnak szántad, tehát a havi költségvetésed része, így a bérlet árának kiesése számodra nem akkora probléma, viszont a stúdiónak szó szerint a világot jelenti! Ráadásul biztosra veszem, hogy ha msot a bajban megsegíted őket, később sem fogják feledni, ki állt mellettük a legnehezebb időkben! Biztos vagyok benne, hogy egy nap megtalálják a hála legmegfelelőbb módját. 

Vegyél tőlük ajándékutalványt!

Egy ajándékutalvány vásárlása segít a stúdiódnak, hogy továbbra is legyen valamennyi bevétele. Még a legkisebb összeg, akár csak ötezer forint vagy egy óra ára is nagy lendületet jelenthet most az üzleti vállalkozás számára. Tarts meg az ajándékutalványt, és használd fel, mikor már rendeződnek a dolgok, vagy ajándékozd egy ismerősödnek, és szerezz dupla karmapontokat! 😉

Vásárolj a stúdiódtól jóga termékeket!

Nagyon szeretek helyi termelőktől vásárolni – akkor is, ha ez a kedvenc stúdióm webshopjával jelent egyet. A legtöbb stúdió árul jógamatracokat, segédeszközöket, pólókat, gyertyákat és sok egyéb menő jógás cuccot, melyekre most igenis szükséged lehet az otthoni gyakorláshoz! Tudom, a nagy sportszer-kereskedések olcsóbbak, ám most a helyi stúdiódnak, a te menedékednek van a legnagyobb szüksége a segítség bármely formájára! Vásárolj a saját stúdiódtól!