Vannak olyan időszakok az életünkben, amikor úgy érezhetjük, megrekedtünk. Lehet, hogy most is épp egy olyan helyzetben vagy, ami boldogtalanná tesz, azonban hiányzik belőled a motiváció vagy az extra lökés, amire szükséged lenne ahhoz, hogy pozitív változást hozz létre az életedben. Van ilyen, mindenkivel előfordul. Néha még abban sem vagyunk biztosak, hogy mit is akarunk!

Ha nem tudod, mi az életed célja, megvizsgálhatod az életed egyes területeit: 

👨‍👩‍👦 a családod, 
🫂 a barátaid,
⚕️ az egészséged, 
💼 a karriered, 
💰 a pénzügyeid, 
⚽️ a hobbid,
❤️ és a szerelmi életed. 

Kezdd azzal, hogy egy 1-től 10-ig terjedő skálán értékeled, hogy hogyan érzed magad az életed egyes területein! Így látni fogod, hogy életed melyik területe kapta a legalacsonyabb pontszámot, és át tudod gondolni, hogy mit tehetnél azért, hogy ez is tízes legyen. 

Ha ezzel sikerült meghatároznod, hogy mi a célod vagy álmod, akkor elkezdhetsz összpontosítani rá. Határozd meg, hogy milyen lépéseket kell tenned ahhoz, hogy elérd azt! Az utad során végig értékeld azt, ahol épp most tartasz, még akkor is, ha nem vagy vele elégedett. Ez az a helyzet, ami elindított a változás útján, ezért a pozitív mentális hozzáállás kialakításához tanuld meg értékelni azt, amid van. Ez a hozzáállás fog segíteni abban, hogy gyorsabban haladj a helyes irányba.

Az is jó ötlet, ha olyan emberekkel veszed körül magad, akiknek a tiedhez hasonló céljai vannak. Ez a támogató rendszer még több motivációt adhat, és még több olyan ötlettel szolgálhat, amely segíthet a célod elérésében.

Nagyon fontos az elszántság. Azok, akik nem érik el a céljaikat, általában azok, aki feladják még a célvonal előtt. Ilyenkor gondolj arra, hogy Edison is 700-szor próbálkozott, mielőtt feltalálta volna a villanykörtét! Időnként az embernek egyszerűen csak tovább kell próbálkoznia, és nem szabad feladnia!

Ha szükséged van egy kis extra motivációra, egy coach segíthet kitalálni, hogy mit akarsz, és inspirálhat, hogy elérd azt. Kipróbálhatsz önismereti workshopokat vagy akár önsegítő munkafüzeteket is. (Épp ilyen az előkészületben lévő Enci’s Önismereti és Jógakalauz is, amire már nem kell sokat várni! 😉)