Instant segítség ha rossz a kedved

Imádom a coaching képzést, amire szeptember óta járok. Rengeteg dolgot tanultam önmagamról és másokról is, és már most sok olyan eszközzel vagyok gazdagabb, amelyek segíthetnek megoldani egy-egy nehéz szituációt. 

Legutóbb például arról tanultunk, hogyan tudjuk a testtartásunkkal befolyásolni a hangulatunkat. Most pedig megosztok veled egy egyszerű gyakorlatot, amit akkor végezz, ha rossz a kedved, de szeretnél ebből az állapotból kikerülni. 

Készen állsz? Végtelenül egyszerű a gyakorlat: menj ki egy sétára, és közben számold meg, hány kéményt látsz! (Vagy ha te is felhőkarcoló panelek között élsz, akkor a 10. emeleti erkélyek számát!)

Butaságnak hangzik? Pedig nem az! Próbálj meg úgy szomorkodni, hogy közben fölfele nézel! Nem fog menni!

A testtartásunk nagyban befolyásolja, hogyan érezzük magunkat. A jógapózok között is sok olyat találunk, amikor fölfelé kell néznünk, és én is gyakran kérem tőletek, hogy nézzetek a plafon/ég felé, nézzetek fel a tenyeretekbe. Ez nem csak a nyaki fájdalmakon enyhít és segít a banyapúp kialakulásának megelőzésében, de óra végére már a hangulatod is jobb lesz, és boldogabban távozol!

Legközelebb, amikor rossz a kedved, próbáld ki ezt a gyakorlatot, és írd meg nekem, hogy érezted magad később! 

Természetesen mindezt összekapcsoltam a jógával is. Készítettem egy 20 perces videót, amiben a gyakorlás során összesen 108 mély, lassú ki- és belégzést hajtunk végre, ami megnyugtatja az idegrendszert. Ezt 18 pózban hajtjuk végre, és minden pózban megállunk 6 légzés erejéig. Miért épp 108 légzés? Mert a jógában ez a teljesség szimbóluma. Így mire a gyakorlás végére érünk, garantáltan jobb kedvre fogsz derülni!

A videót itt találod: