Hogyan változtatja meg az életed a nyújtás egy év alatt?

Pontosan egy éve, hogy meghirdettük az első Strong Bodys Stretching órát! 🍾 Elképesztő, hogy repül az idő! Ennek kapcsán beszélgettünk Csala Nikolettel, aki egy év alatt a legtöbbször vett részt ezen az órán:

SB: Miért kezdtél el stretchingre járni?

Niki: Azért kezdtem el járni az órára, mert fontosnak tartom az edzéseket követő nyújtást. Gyermekkorom óta versenyszerűen sportoltam, ezidő alatt sajnos sosem fordítottunk elég időt és figyelmet a strechingre, ami időnként egy-egy kisebb, ill. nagyobb sérülésben is megnyilvánult. Ma már nem vagyok aktív versenyző, mégis úgy érzem, hogy fájdalommentes az edzés, nem úgy, mint tizenéves koromban, ami valljuk be, elég megdöbbentő.

SB: Melyik a számodra legkritikusabb terület? Miben nyilvánult meg ennek korlátozó hatása? 

Niki: A gyorskorcsolya miatt nálunk a comb-, fenék-, ill. csípő területe extrán igénybe van véve. Hosszas ülés után a padban diákként, az edzéseken, később pedig a munkahelyen gyakran előfordult, hogy fájtak a térdeim, elzsibbadtak a lábaim. Felmerült, hogy a korábbi terhelés miatt műtétre is szükség lehet. Örülök, hogy végül nem így döntöttem. Amikor először jártam Nálad, nyújtott térd mellett a bokámat alig tudtam megérinteni. Egy év alatt már majdnem érinteni tudom a homlokommal a térdemet. Ja… és nem fáj semmim! Ez azért elég menő… ☺️

SB: Igen, ez elég menő! 😁

SB: Hogyan segített ezen számodra a stretching?

Niki: Próbálok hetente minél több alkalommal edzésre járni, ha tehetem, sosem hagyom ki a strechinget. Látom és érzem magamon a fejlődést, és mostanra már a testem is igényli. Én mindenkinek bátran szeretném ajánlani, mert csak pozitív hatásai vannak. Jelenleg gyerekekkel foglalkozom, görkorcsolyát oktatok, ezáltal méginkább fontosnak tartom, hogy elég idő jusson az edzés utáni nyújtásra is. Örülök, hogy belevágtam egy évvel ezelőtt! Köszönöm Enci!

SB: Mi is köszönjük a bizalmat Niki! Reméljük, hogy személyes történeted még sokakat fog motiválni a nyújtásra! 🙂

💥 Egy év elteltével már 2️⃣ helyen is tudtok nyújtani!

Péntek 19:00 – Strong Body Újszeged (Bejelentkezés: https://ujszeged.strongbody.hu)

Vasárnap 9:00 – Strong Body Training (Bejelentkezés: https://orarend.strongbody.hu)


Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkemről sem, görgess az oldal legaljára, és iratkozz fel a hírlevelemre! Ne aggódj, havonta csak 1-2 levelet fogsz kapni tőlem, amiben összegyűjtöm neked a legújabb videóim és cikkeim linkjét.

Csatlakoztál már a zárt Facebook csoportomhoz? Ha még nem, itt az ideje! 🤗 Én úgy tekintek erre a csoportba, mint egy interaktív magazinra, ahol mindenki szerkesztő! ➡️ CSATLAKOZOM!